Andrea Grimberg-Lignell från Hills vann Partille Open

Stor succé för Partille Open, 66 spelare slogs om segern.

Andrea Grimberg-Lignell

Partille Open spelades för första gången på onsdagen då 66 tjejer kom till start. Banan var i absolut bästa skick även om många tjejer tyckte att ruffarna var i tuffaste laget. Framför allt fick greenerna högsta betyg, något vi nu börjat vänja oss vid.

Segrade gjorde Andrea Grimberg-Lignell från Hills som gick ett under par efter ronderna 68 och 71, totalt 139. Sara Kjelker från Ljunghusen spurtade bra med 68 slag andra varvet och blev tvåa bara ett slag efter medan Emelie Alpe, Österåker blev trea och bästa proffs på 142. Ester Fägersten, Hills, Moa Folke, Tranås och Anna Magnusson, Ullna delade fjärde platsen på 143.
Proffsspelarna visade framför allt framfötterna under rond 1 där rutinerade Lina Boqvist från Isaberg tog ledningen på 67 slag vilket numera gäller som banrekord för den blå slingan. Lina tappade dock lite under andra varvet och slutade åtta. Hela resultatlistan hittar ni på golf.se

Även arrangemanget som helhet fick mycket beröm av tävlande och caddies. Ett stort tack till personal på banan och i receptionen, shopen och restaurangen samt alla fantastiska funktionärer som gjorde så att spelarna kände sig så otroligt välkomna. Tack!

Patrik Skoog, klubbchef

Lina Boqvist