Tävlingar

Juniorpokalen är klubbens egen juniortävling och spelas med fyra deltävlingar. I varje deltävling delar vi ut priser till de bästa flickorna och pojkarna både netto och brutto, och vi har en egen klass för pojkar och flickor med Grönt Kort och klubbhandicap.

I flick- och pojkklasserna har vi dessutom en order of merit där spelarna får tillgodoräkna sig sina tre bästa tävlingar. Vid årets slut belönas vinnarna i såväl netto som bruttoklassen men vandringspriserna tillfaller bästa flicka och pojke i nettoklassen. Poängberäkningen innebär vinnaren får 17 poäng, tvåan får 15p och trean får 13p. Därefter i fallande skala till plats 15 som ger 1p. Vid lika antal poäng efter sista deltävlingen avgör högsta enskilda delpoäng, näst högsta delpoäng o.s.v. Om det ändå inte går att särskilja spelarna gäller delad placering.
Aktuell order of merit publiceras här på hemsidan efter varje deltävling, prisutdelningen sker i samband med hösten junioravslutning. Lycka till!

Vi vill också rekommendera dig som har hcp 36 eller bättre att prova Göteborg Junior Tour. Om du är osäker på hur man gör kan alltid fråga någon av ledarna (se ansvarig på förstasidan).

Juniorpokalen 2017: 1 maj, 6 juni, 8 juli, 12 aug, 2 sep
t
För alla juniorer från Partille med officiellt hcp eller klubbhandicap är välkomna. Kommer du från en annan klubb måste du ha hcp 36 eller bättre. Andra deltävlingen fungerar dessutom som uttagning till GoreTex ProAm tävlingen. Víll du veta mer kontakta Mats Carestam 0708-188685

Galvin Green PGA Junior ProAM och JP2, klubbkval

För alla juniorer på Partille med hcp 36 eller bättre. Årets andra Juniorpokal (6/6) fungerar som kval till distriktfinal där 3 juniorer spelar med en pro. Partille GK har 3 lag i distriktsfinalen. För mer info kontakta Marcus eller Linda våra Pro.

Skandia Cup sommarläger 26-29 juni 2017

26–29 juni kommer vi i år ha ett fyra dagars läger för alla juniorer i träning mellan 7–16 år, där vi den tredje dagen arrangerar Skandia Cup klubbkval.
Skandia Cup är en rikstäckande juniortävling där alla med hcp 36 eller lägre har möjlighet att gå vidare till gruppkval, regionkval och sedan till en riksfinal efter det s k klubbkvalet vi kommer ha den 28 juni. För alla deltagare utan hcp eller hcp 37–54 kommer vi anordna en 9-håls tävling denna dagen.
Under lägret kommer vi blanda teknikträning med övningar och roliga små tävlingar. Självklart kommer vi försöka göra grupperna så homogena vi bara kan. Tränarna kommer under dessa dagar ha hjälp av de äldre juniorerna som kommer att hjälpa till med övningar och tävlingar samt bidra med riktig golfinspiration!

Göteborg Junior Tour
Göteborgs Golfförbunds Distriktstour är en juniortour som vänder sig till alla juniorer med handicap -36,0 eller lägre.

• Caddie tillåts för klasserna 9-10 samt 11-12 år
  • Pojkar i klassen 9-10 år spelar från röd tee
  • Avståndsmätare är tillåten för klasserna 13-21 år

Skandia Tour Viktigt
Skandia Tour är ett toursystem i vilket alla juniorer 13-21 år kan tävla på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar under sex omgångar på fyra nivåer, Elit, Riks, Regional och Distrikt (på Distrikt kan antalet omgångar variera). Varje omgång omfattar 1-3 dagar och tävlingarna genomförs under samma tidsperiod. På samtliga spelplatser och nivåer har flickor och pojkar gemensamma spelplatser. Mellan varje omgång sker uppflyttningar baserat på prestation.

För att kunna anmäla sig till tävlingar på Skandia Tour Elit, Riks och Regional måste spelaren betalt en touravgift. Touravgiften är 350 kr och gäller endast innevarande kalenderår. Instruktioner för hur touravgiften skall betalas hittar du genom att logga in på Min Golf och trycka på Skandia Tour i menyn till vänster.
Som spelare på Skandia Tour bör du känna till vilka regler som gäller för Skandia Tour och SGF Juniortävlingar. För fullständig information gå till Skandia Tour, klicka på "Manual och bestämmelser" i menyn till vänster.

Juniorserien

En mixad lagtävling i tre omgångar för de lite bättre juniorerna. Våra pro's tillsammans med coachen väljer ut ett tiotal spelare, killar och tjejer. I varje omgång spelar 6-8 spelare. Speldatum se GGF hemsida. http://www.ggf.nu. För mer info kontakta Patrik Skoog på 031-987043 alt klubbchef@partillegk.se

Nationella seriesystemet
Till 2017 kommer Partille GK ha ett lag i Damernas div 1 och ett lag herrarnas division 2. Numera är det endast en sammandragning per säsong. I div 1 spelas 16 ronder över fyra dagar fördelat på 4 foursome, 4 fyrboll bästboll och 8 singlar. I div 2 spelas totalt 10 ronder fördelat på 4 foursome, 2 fyrboll bästboll och 4 singlar där alla resultat räknas. Coacher är Linda Lindell och Marcus Svensson.

Blankett för tävlingsbidrag (pdf öppnar i eget fönster) kan hämtas nedan.