Rickard Thörnqvist blir ny headpro på Partille Golfklubb

En av landets mest meriterade tränare blir Partille Golfklubbs nya huvudtränare. Rickard Thörnqvist kommer närmast från headprotjänsten på Gullbringa G&CC där han jobbat sedan 2011, innan dess hade han samma position på Skövde GK i nästan 20 år.

Rickard började spela golf i tidig juniorålder och kom så småningom in på golfgymnasiet i Danderyd. Efter en relativt framgångsrik amatörkarriär spelade han som proffs på dåvarande SGT och till viss del även ChallengeTour.
I början på nittiotalet fick han en förfrågan om att ta tränarrollen på nystartade Skövde GK och gick PGAs och SGFs tränarutbildning 92-94. Rickard har genom åren genomgått de flesta utbildningar som finns i golfsverige och har också breddat sin kompetens genom erfarenhetsbyte med många av de allra bästa tränarna.
Rickard har också haft många uppdrag, både ideella och professionella, inom PGA och golfförbundet. Han har t.ex. varit både handledare och kurschef på tränarutbildningen, han har varit kapten för yngre pojklandslaget vid NM och han har arbetat i PGAs styrelse.
Junior- och elitverksamheten ligger honom varm om hjärtat, som mest hade han 220 juniorer i veckoträning på Skövde GK. Genom åren har han också coachat ett antal spelare som tagit sig långt ut i golfvärlden på olika tourer och även tagit Skövde GK till Elitserien.
För medelgolfaren ser Rickard möjligheterna till ett varierat utbud av träningar, privatlektioner, läger och golfresor. ”Lycka är när varje spelare når sin fulla potential utifrån sina förutsättningar”
Rickard kommer utöver lektionsverksamheten driva shopen med verkstad och tillsammans med klubben sköta driving range. Han ingår i en shopkedja, ProQuality, vilket ger konkurrenskraftig prisnivå kombinerat med hög service till klubbens medlemmar. Shopverksamheten och customfitting ger medlemmarna möjligheten till en anpassad funktionell utrustning.
Privat är Rickard gift med Anna-Karin som jobbar på SEB, de har barnen Linn 16 år hcp 6 och Carl 14 år hcp 13. En längre presentation av Rickard kommer inom kort.