Klubbmästerskap

Klubbmästerskap spelas i många olika klasser. Gemensamt är att den som vinner är den bästa spelaren, utan handicap, i sin klass. Klubbmästerskapet spelas i augusti med herrar och damer över en helg. Äldre ålsdersklasser spelas separat. Klubbmästerskapet Match spelas löpande under året med final på hösten. Klicka på fliken Klubbmästare genom tidenerna för att se vilka som blivit mästare. Det finns lite luckor i klasserna Match samt Äkta Make/Sambo där vi gärna tar emot hjälp för att uppdatera med korrekt information.

Klubbmästerskap (KM) för Partille GK 2017

Stora KM spelas den 5:e och 6:e augusti 2017.
KM Herrar spelas över 36 hål kval lördag samt med final över 18 hål på söndag.
Garanterat antal platser i herrklassen är 66 spelare där varje åldersklass är garanterad 6 platser.
24 bästa Herrar + lika resultat går till finalen på söndag och som spelas över 18 hål.

KM damer spelas över 18 hål på lördag och med final över 18 hål på söndag.
Garanterat antal platser i damklasserna är 27 spelare där varje åldersklass är garanterad 6 platser.
För KM åldersklasser; Pojkar, H30, H40 och H50 räknas de två första ronderna i stora KM som spelas lördagen den 5:e augusti. Vill man endast delta i KM åldersklasser på lördagen, anmäler man sig enbart till sin åldersklass eller meddelar det till tävlingsledningen i samband med att man hämtar ut scorekortet för första ronden.

För KM åldersklasser för damer; Flickor, D30, D50 räknas de två ronderna i stora KM som spelas lördag den 5:e och söndagen den 6:e augusti. Eventuellt särspel i en klass spelas på söndagen efter att alla tävlande spelat färdigt.

För deltagande i KM och åldersklasser krävs att man under året fyllt 13 år.
För Pojk- och Flickklasserna kan styrelsen medge dispens för den som under året inte uppnått 13 års ålder

Högsta Hcp för att delta i KM för Herrar, pojkar, H30, H40 och H50 är 18,0. För H60, H70 och H80 är högsta Hcp 36,0. Alla spelar från Gul Tee förutom H70 som spelar från Blå Tee och H80 som spelar från Röd Tee.

Högsta Hcp för att delta i KM för Damer, Flickor, D30 och D50 är 24,0. För D60 och D70 är högsta Hcp 36,0. Alla spelar från Röd Tee

Lottning sker efter seedning i åldersklasser under första dagen. Detta så långt tävlingsledningen finner det möjligt. På finaldagen gäller ledarbollar för stora KM och det varvas med dam- och herrbollar. Bästa herrbollen går ut sist, näst sist går bästa dambollen osv.

KM Åldersklasser för D60, D70, H60 och  H70 spelas onsdagen den 9:e och torsdagen den 10:e augusti över 18 hål varje dag. KM ålderklass för H80 spelas torsdagen den 10:e augusti över 18 hål. Eventuellt särspel för klassen spelas på torsdagen efter att alla tävlande spelat färdigt.

För att en åldersklass skall räknas måste minst 3 spelare starta.
Eventuellt särspel i en åldersklass för herrar som spelas på lördagen kommer att genomföras på lördag eftermiddag, då rond två av KM genomförts.

Anmälan senast 3/8 kl. 15.00 för KM på lö-sö, för KM D60, D70, H60, H70 och H80 senast 7/8 kl. 10.00 . Efteranmälningar accepteras inte.

Välkomna att tävla om att vara klubbens bästa golfare i respektive klasser.