Onsdagspoängen 2017

Startar onsdagen den 26 april

För att se resultatet på onsdagspoängens finalspel 2017 klicka här

TÄVLINGSREGLER

• Onsdagspoängen (OP) – Kvalspel onsdagar 26/4 – 13/9, 19 omgångar (ej 14/6 och 12/7).
  • Valfri starttid och partner - hela dagen (VSOP).
  • OP kan spelas när som helst på dagen med markör, markör skall vara golfare i lägst handicapgrupp 6 (37-54 Grönt kort).
  • Klubbmedlemmar och gäster med handicap upp t.o.m 36,0 får deltaga.
  • Herrar får välja Gul, Blå eller Röd Tee vilket skall anges på scorekortet.
  • Damer får välja Gul, Blå, Röd eller Orange Tee, vilket skall anges på scorekortet.
  • Val av Tee skall ske i samband med anmälan.
  • Spelform för kvalspelet är 18 hål poängbogey i en klass:
    • För att en tävlingsomgång skall räknas krävs minst 3 startande.
  • Deltagarpoäng utdelas varje vecka enligt följande:
    • Vinnaren får 14 poäng
    • Tvåan får 12 poäng
    • Trean 10 poäng
    • Övriga spelare får 8 ned till 1 poäng
    • Diskvalificerade spelare och spelare som ej fullföljt ronden får inga poäng
  • Rondpriser varje onsdag. Hämtas i receptionen.
  • Kvalificerade till finalen är de 20 främsta poängplockarna, som dessutom deltagit i minst fyra (4) kvalomgångar. Vid lika antal poäng avgörs ordningen av:
    • Flest antal genomförda deltävlingar
    • Lägst Spelhandicap vid senast spelade omgång
    • Lottning
  • Finalen spelas söndagen den 24 september.
    • Först var sin 9-hålsmatch hål 1-9.
    • De 10 segrarna resp. förlorarna spelar sedan A - resp. B -final i form av ”Shoot-Out” över 9 hål, hål 10-18.
  • Prisutdelning efter målgång där lunch ingår.

Anmälan och hantering av scorekort

• Skriv upp dig på anmälningslistan och betala före start, annars deltar du inte i tävlingen. Betala i receptionen eller lägg anm. avg. 50 kr i kuvertet som stoppas i greenfee-inkastet. På kuvertet skriver du: Datum, Namn, Golf-ID och Onsdagspoängen.
  • Alternativt anmäl dig via Min Golf och betala i samband med anmälan.
  • Korrekt fört scorekort läggs i samma inkast direkt efter avslutad rond. Notera på scorekortet att det gäller för Onsdagspoängen. Det är noterad bruttoscore per hål som registreras. Scorekortet ska ha spelarens namn, vald tee och spel-hcp
  • Onsdagspoängen är tävlingsrond i GIT. Ronderna registreras av receptionen som gör handicapjustering, normalt torsdag förmiddag.

Nytt för 2017: Tiderna 15:30-17:30, inklusive bollrännetider, är reserverade för Onsdagspoängen till och med torsdag veckan före speldag.

Tävlingsledare:

Claes-Göran Cedströmer 031-988340 cedstromer@comhem.se