Tränare

Rickard Thörnqvist är tränare på Partille Golfklubb från 1/1 2018. Rickard kommer närmast från Gullbringa G&CC och har även jobbat på Skövde GK. Med drygt 25 års tränarerfarenhet är Rickard en av Sveriges mest meriterade tränare.

Head professional Rickard Thörnqvist

Rickard ansvarar för all träningsverksamhet och kommer också att driva golfshopen. 

Min golfkarriär började 1973 på Falköping tillsammans med hela min familj. Spelade mycket golf och fick en del amatörframgångar och landslagsuppdrag. Blev proffs 1989 och var en hygglig scratchspelare fast med lite för lite kunskaper för att nå mina mål fullt ut på SGT och ChallengeTour.

Blev tränare 1992 på Skövde GK och lärde mig massor om allt på Tränarutbildningen. Med mera kunskap om svingteknik, mental träning och träningslära var jag snart nere i +3 i hcp och vann en del proffstävlingar. Vidareutbildar mig varje år inom golfen och det är så givande och kul.

2011 blev det Gullbringa GCC under 7 roliga år men där saknade jag framförallt tillgång till en svingstudio som hade på Skövde GK och som jag nu får jobba i igen på Partille GK.

Mitt mål är att göra din golf så rolig som möjligt med en enkel svingteknik och närspel. Vill du utveckla dig mentalt, fysiologiskt eller spelstrategiskt är jag gärna ditt bollplank.

Mina verktyg - privatlektioner med eller utan studion som är fantastisk med det bästa inom video, balansplatta, launchmonitor alternativt grupplektioner, spelträning, TPI - fystest för golfare eller föreläsningar om träningslära, mental träning, kost m.m. På min fritid utövar jag innebandy, skidåkning på snö och vatten samt viltvård.

Lektionsbokning via Proplanner du Rickard på mail pro@partillegk.se eller telefon 0708-584199.

Golf Professional Christer Ädel

Jag började spela golf 1990 och det tog inte lång stund innan jag var fast i sporten. All min fritid upptogs av golf och det blev ett naturligt steg från min aktiva badmintonkarriär att börja tävla i golf. Under åren har det bland annat blivit spel på Svenska minitouren.

Jag är utbildad lärare i matematik och NO och har arbetat som lärare sedan 2001. Kärleken till undervisning och få vara en del av andras utveckling och framgång gör att jag inte kan lämna läraryrket men nu blir det inom golfen och på Partille GK istället. Ett viktigt inslag i mina lektioner är att vi skall ha roligt tillsammans. Mina områden kommer vara privatlektioner, nybörjarutbildningar, juniorträningar, customfitting och shoparbete.

Mitt mål med lektionerna är att få det svåra att bli enkelt så att alla förstår vad och hur de skall göra för att lyckas. Jag har genomfört SGF och PGA:s tränarassistentutbildning och just nu går jag PGA:s högre tränarutbildning.

Under de senaste åren har jag varit verksam som ordförande i juniorkommitén på Albatross GK och har även blivit utnämnd till årets ledare i Göteborg 2015. Under 2017 arbetade jag som golfinstruktör på Torslanda GK. 

Livet utanför golfbanan tillbringar jag med min familj. Jag gillar att röra på mig och andra sporter som jag också brinner för är vattensporter (surfa, dyka) och åka slalom. 

Lektionsbokning via Proplanner eller annars  når du Christer på mail christer@afadel.se eller telefon 0731-595450.