Nyhetsbrev 1 Partille Golfklubb
  • PCC återinförs iår
  • Vi söker fler Tävlingsledare
  • Ny tävlingssponsor 2022 - Lydinge Resort

Hej och God fortsättning till er alla!

Vi ser nu fram mot en ny härlig säsong. Vi har rivstartat här i klubbhuset och i skrivande stund river vi ut hela restaurangköket. Det kommer bli en helrenovering av köksdelen men även en uppfräschning av restaurangdelen. Vi ser fram mot att kunna öppna mot slutet av mars igen.

Idag välkomnar vi Hanna som efter tre säsonger som ”sommarjobbare” nu tar över efter Monica här i receptionen.

Önskar alla ett riktigt gott nytt golfår.

Keep svinging
Claes

PCC kommer den 12 januari åter att beräknas på hcp-grundande ronder
Den 12 januari 2022 kommer PCC-värdet återigen börja beräknas och kan då påverka handicapresultatet och i nästa steg golfarens exakta handicap.

PCC (Playing Conditions Calculation) är en beräkning i världshandicapsystemet som avgör om förhållandena den dagen avvikit från normala spelförhållanden i sådan grad att de på ett betydande sätt påverkat spelares prestationer. Det kan till exempel handla om väderförhållanden, banförhållanden och banuppsättning.

Samtliga ronder som registreras samma dag som de spelats ligger till grund för PCC-beräkningen. Beräkningen sker under natten. Därefter sätter systemet ett PCC-värde på alla handicapresultat som registrerats eller registreras i efterhand på den banan den dagen.

PCC kan antingen vara 0 (oförändrat) eller en justering med mellan -1 och +3. Ett minusvärde innebär att banan spelades lättare än normalt, medan ett plusvärde innebär att banan spelades svårare än normalt.

Golfspelaren ser PCC-värdet i Min Golf på varje registrerad handicaprond. För samtliga ronder sedan 20 maj 2020 har värdet automatiskt satts till 0, då beräkningen varit avstängd.

Vill du läsa mer

Fler tävlingsledare behövs till klubbens helgtävlingar och golfveckan.
Vi söker några fler tävlingsledare (TL) till årets tävlingssäsong pga några avhopp.

Det är ett kul uppdrag. Du lär känna de tävlande och andra tl och arbetar nära klubbens personal. Du kommer in i tävlingsverksamheten som är en viktig del av klubben. Du lär dig hur tävlingar fungerar. Det innebär att du blir biträdande tl under ledning av en erfaren tl vid två tävlingar. Ansvarig TL sköter med din assistans lottning av tävlingen med klubbchefen samt hantering av priser och tävlingen under tävlingsdagen.

Du kommer att delta i informationsmöte om tävlingsverksamheten och får spela i funktionärsgolfen i september. Det är en lottad 4 manna scramble som spelas med shotgun och med lunch efter målgång som klubben bjuder på.

För att kunna bedriva tävlingsverksamheten behövs ett antal ideellt arbetande medlemmar. Förhoppningsvis är det något för dig. Du behövs.

Vid intresse hör av dig snarast till tävlingskommitténs ordförande, Björn Wessman, 0727-035323, bjorn.o.wessman@gmail.com.

Ny tävlingssponsor 2022 - Lydinge Resort ❣️
 Lydinge Resort i Helsingborg går in som ny tävlingssponsor:
Race to Lydinge Resort” är en ny tävling som kommer arrangeras hos oss under året. En tävling med ett prisbord fyllt med fina golfpaket. Med tanke på Lydinges sponsring har vi gett dem utrymme att få lov att presentera sig i detta nyhetsbrev, med ett exklusivt erbjudande till dig som medlem hos oss.

Erbjudande till dig som medlem hos oss:
Boka ditt golfpaket på Lydinge Resort och få 25% rabatt på hela paketet och fria rangebollar. Gäller hela 2022 om bokning sker innan siste februari.

Använda rabattkod Golfvän2022  ❣️Länk till bokning med 25% rabatt:

Lydinge Resort
med hotell på golfbanan.
På Lydinge Resort finns det nybyggda hotellet där du finner 43 charmigt inreda rum, konferensanläggningar, relaxavdelning med bastu, bubbelpooler, fysioterapeut och padelhall med 6 inomhusbanor. Vi har en lättpromenerad skånskt präglad 18 håls golfbana som ofta koms ihåg för de jämna och fina greenerna. I vår gemytliga restaurang, som är navet för hela Resorten serverar vi gedigen svensk husmanskost av hög kvalité med en touch av skånes fina råvaror. Runt anläggningen finns en motionsslinga, fiskdam, shopping, cykel och vandringsleder med mera.

Nyhet för 2022 – Ny padelhall med 6 inomhusbanor.

Varmt välkommen till familjära Lydinge Resort - en känsla av semester året om.

❣️Länk till bokning med 25% rabatt:
Boka innan siste februari för att få rabatt.

Detta finns på Lydinge Resort

✅Hotell på banan 43 rum