Nyhetsbrev 17 Partille Golfklubb
  • Funktionärer elittävling 13-14 sept
  • Golfvärdar
  • Kommande tävlingar

Sommaren är tillbaka. Förra veckan skrämde hösten oss men nu är det som det ska igen. Banan tackade dock för nederbörden och är nu riktigt grön och fin. Men vi vet att hösten närmar sig på riktigt och det är en viktig tid där från mitten av september kommer lägga om klipprutiner och börja preparera banan så att gräset ska kunna vakna upp friskt nästa säsong. Det är många pusselbitar som ska hinnas med för att ge gräset och våra greener sin optimala vintervila. Vi har ett skötselprogram där vi försöker förbättra ljusförhållanden och luftcirkulation, undvika "packade" greener, förebygga att ytvatten (is) samlas på greenerna och väl avvägda mängder gödsel används med rätt timeing. Precis som ifjol kommer vi även att grovdressa våra fairways i oktober för att få dem ännu bättre nästa år.

Idag har OG (Onsdagsgruppen som hjälper till och gör massor med nyttiga saker för klubben i stort och smått på tisdagar) startat upp sin verksamhet efter en välbehövlig sommarsemester. Bara under våren la de hela 1.700 timmar här på klubben. Tack för att ni finns! Vill någon mer ansluta sig till OG så hittar ni alla kontaktuppgifter på vår hemsida.

Ett av dagens projekt var att använda den nya kompressorn och bergsborren vi köpt in för att ”spränga” bort de många stenbumlingar som varje år kryper upp ur marken. På bilden ovan ser ni dem i full fart på 6:an. Detta kommer vi hålla på med under lång tid (många stenar har vi…)

Ett kommande projekt är att fixa till gul tee på hål 18. Vi har under lång tid försökt med olika metoder och produkter för att få en representativt tee men dessvärre utan framgång. Nu tar vi krafttag och om 2-3v kommer vi lägga en ny mordern hybridgräsmatta.

På förekommen anledning måste vi påminna om vikten av att laga nedslagsmärken, det är särskilt viktigt nu på höstkanten. Många bör även använda "backspegeln" när vi spelar och grundregeln är att att alltis släppa igenom ett snabbare parti, Tänk på att man bara får leta efter sin boll i 3 minuter, men att man ska släppa bollen bakom redan när man letat efter en boll i 30 sek.

Vi har fullt med kvarglömda saker, titta gärna både i korgen utanför shopen samt att vi i receptionen har en mängd borttappade klubbor. Vi kommer inom kort att skänka bort det som finns kvar.

Önskar alla en fin sensommar

Keep svinging
Claes

Vill du hjälpa till?
Måndag och tisdag 13-14 sept är Partille GK värd för SSG, Svensk Seniorgolfs uttagningstävlingar OM3 och OM4 2022. Dessa genomförs som endags 18-hålstävling, under två dagar i följd på Partille GK. De spelar både brutto och netto i klasserna D50, H55 & H65. Vi tror det blir mellan 100 till 120 deltagare.

Vill och kan du ställa upp en eller två dagar, fm och eller eftermiddag så kontata gärna receptionen med de tider och funktioner där du kan bistå. Vi likställer ett pass där som en städdag och ersätter denna med en greenfeekupong och man får gärna vara värd / starter på flera pass om man vill.

Vi behöver hjälp i tävlings expiditionen med att dela ut scorekort, mata in scorer, starters och ev forecaddies. Vi delar upp oss i grupper och i halvdagsblock så att man inte behöver vara här hela dagarna.

Vi märker att det efter att receptionen stängt ibland händer att "gäster" går ut på banan utan att ha bokat in sig eller erlagt greenfee. Genom att ha en Golfvärd på plats så kan vi hjälpa medlemmar och gäster tillrätta och få spelet att flyta på banan även när receptionen är stängd. Vi provade detta med framgång i våras och vill fortsätta med detta koncept nu i höst.

Vi tycker det skulle vara trevligt om vi kunde ha en eller två golfvärdar / starters på plats några kvällar i veckan. Vi berättar hur detta går till och ni får låna en golfbil och en officiell golfvärdväst.

Om det finns någon som vill hjälpa till med detta så hör gärna av er till oss på info@partillegk.se

Vi likställer ett pass där som en städdag och ersätter denna med en greenfeekupong och man får gärna vara värd / starter flera gånger om man vill.

Kommande tävlingar
  • fredag 3 sept - Damernas Vals-slaget med AW
  • lördag 4 sept - Juniorpokalen 4
  • lördag 11 sept - Funktionärsgolfen
  • lördag 18 sept - Damernas Trikoloren

Funktionärsgolfen är en tävling för ALLA som ideellt hjälpt till på klubben. Det kan t.ex vara styrelsemedlemmar, lagledare i seriespel, kommittémedlemmar, tävlingsledare enligt tävlingsprogram, hålvärdar, golfvärdar, onsdagsgänget mfl. Dessutom är vi som jobbar på klubben välkomna att vara med :-)  Texas Scramble 4-mannalag som lottas ihop. Ingen anmälningsavgift. Klubben bjuder på lunch och priser.