Nyhetsbrev 22 Partille Golfklubb
  •  Frostvarning
  • Höghöjdsarbete
  • En fantastisk resa från hcp 54 till 0,9 på 4 månader!

Vi närmar oss nu tiden för frostnätter. Läs nedan vad som gäller och var försiktig med våra greener.

I veckan hade vi vår årliga översyn av nätet på drivingrange, se bilden ovan. Glöm aldrig att alla på rangen har ett eget ansvar att inte slå slag som landar på fel sida av nätet, det är förenat med livsfara! Rangen är öppen hela vinter och glöm inte att vi har nattbelysning.

Banan kommer vara helt stängd helgen 4-5 december då det blir avancerad och koncentrerad vildsvinsjakt.

Läs nedan om vilken fantastik utvecklingskurva Sofia haft. Ska det verkligen vara så "lätt". Visst bli man lite avundsjuk men med talang och bra tränare är ingenting omöjligt.

Keep svinging
Claes

Frostvarning
Prognosen visar på kallare nätter framöver och då är risken för frost på banan extra stor då vår bana ligger i en "köldzoon".

Det är aldrig tillåtet att beträda en green som har frost - gör man det får vi skador som tar månader att läka, det blir spår som på bilden ovan och gräset växer inte på länge.

Detta gäller vid frost:

Med ordinarie greener ÖPPNA gäller:

Vid frost stänger vi banan tills frosten släppt. Våra greener 3,4,5,6, 11 och 14 är mest utsatta och tar längre tid att bli frostfria än området runt klubbhuset. Banan kan därför vara stängd fast det ser ut att vara frostfritt vid 1a tee / övningsgreen.

OM banan stängs så försvinner starttiden och kan bara bokas om i mån av plats. Din starttid förskjuts alltså inte. Tänk på att vädret nu går mot kallare dagar och nätter vilket också gör att frosten kommer titta fram. Håll koll på vädret och boka tid därefter.

När vi öppnar banan efter frost kan man efter att ha fått klartecken av receptionen, få tillåtelse att gå ut på 10an, om starttiden blivit struken. Vi kan inte garantera att man kan spela 18 hål, dvs att man får en starttid för att gå ut på tee 1 senare på dagen.

När det finns vintergreener:
Vid frost är det alltid förbjudet att beträda våra ordinarie greener! Däremot är det okey att spela mot våra vintergreener.

Tack för att ni respekterar detta.

Sofia - från hcp 54 till 0,9 på 4 månader
Sofia Tjäder 17 år gammal gick Gröntkortkurs på Partille i mitten av Juni med sin bror Otto, pappa Mikael spelade sen förut! Lärde sig grunderna för de olika slagen väldigt bra under kursen och blev biten - rejält! Spelade eller tränade varje dag de två första månaderna, sen när skolan började i mitten av augusti bara 3 ggr/vecka!

Till början på oktober hade Sofia 0.9 i hcp efter bla 2 varv på par brutto - otroligt imponerande! Utöver gymnasiet så spelar Sofia innebandy för Lindås allsvenska lag i både junior och seniorlaget.

Det roligste med golf är närspelet och chippar. Långa spelet är också kul men utmaningen närmare green är roligast. Det har blivit ca 45 varv på dessa 4 månader med bror, far och kompisar. Sofia har inte satt upp några direkta mål med sin golf utan det är bara kul att spela. 2022 vill hon dock prova på att tävla lite och har i höst börjat finslipa svingtekniken med Rickard.

Rickards reflektion: Sofia har en väldigt enkel naturlig svingrörelse med stabil underkropp och jättebra rotation som ger bra fart. Stark i kroppen med bra balans och fin rytm. Behöver jobba lite med infallsvinkel och svingspår för att få en mer optimal bollflykt men det är finslipning.