Aktuellt på banan

Det har under en lång tid kommit kraftig nederbörd. Banan inkl. våra greener är just nu extremt blöta. Det finns risk både för att spelare kan halka och att banan blir skadad. Så här års växer inget och skador på banan blir därför långvariga. Greenerna är extra känsliga när de är mjuka och nedslagsmärken blir djupare än annars. Risken för skadeangrepp ökar och vi har därför bestämt att vi stänger våra ordinarie greener för att de ska kunna vara i bästa skick till i vår. 


Fr.o.m. tisdag 10 nov är banan öppen med vintergreener, obligatorisk "slagmatta" för spel från grönytorna.

Slagmattor finns att köpa i receptionen för 50kr (se öppettider). Det bör finnas slaggmattor att köpa via swish vid 1a tee.

 • Vintergreenfee 100 kr
 • Extraordinärt höstarbete (bl.a. med dressning av fairways) som kan påverka spelupplevelsen pågår.

 • Använd våra utslagsmattor - grästees nu är stängda

 

- bil- och mopedförbud på banan. 


 

Denna årstid ökar även risken för morgonfrost. Vid frost gäller följande: 

 • FROST

  Vid frost är det alltid förbjudet att beträda våra ordinarie greener!

  Med ordinarie greener ÖPPNA gäller:

  Vid frost stänger vi banan tills frosten släppt. Våra greener 3,4,5,6, 11, och 14 är mest utsatta och tar längre tid att bli frostfria än området runt klubbhuset. Banan kan därför vara stängd fast det ser ut att vara frostfritt vid 1a tee / övningsgreen.

  OM banan stängs så försvinner starttiden och kan bara bokas om i mån av plats. Din starttid förskjuts alltså inte. Tänk på att vädret nu går mot kallare dagar och nätter vilket också gör att frosten kommer titta fram. Håll koll på vädret och boka tid därefter.

  När vi öppnar banan efter frost kan man efter att ha fått klartecken av receptionen få tillåtelse att gå ut på 10an om starttiden blivit struken. Vi kan inte garantera att man kan spela 18 hål, dvs att man för en starttid för att ut på tee 1 senare på dagen.

  När det finns vintergreener:
  Vid frost är det alltid förbjudet att beträda våra ordinarie greener! Däremot är det okey att spela mot våra vintergreener.

  Tack för att ni respekterar detta.

 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Titleisthelg 2021-05-15
Cobra demodag 2021-05-14
Damkommittén informerar 2021-04-28
Banan är öppen 2021-04-12
Städdag(ar) i vår 2021-03-21