Baninformation

Update 6 april - kylan håller i sig och vi inte kommer kunna öppna upp sommargreener förrän det blirvarmare. Långtidsprognosen indikerar 15-18 april.

Fortfarande gäller:
  • Vintergrener
  • Obligatoriskt med spel från slagmatta (finns att köpa för 50kr vid 1:a tee)
  • Vintergreenfe 100kr

När öppnar banan på riktigt?
Snart är det Påskhelg men tyvärr saknar vi fortfarande värmen. Klubbhuset ligger dessutom 150 möh vilket gör att vi har 2-3 grader kallare än det är på t.ex. på Avenyn. Idag när vi började gräva för det sista av vår 5 tees vi gör om inför säsongen (hål 6) var det fortfarande tjäle i marken. Det är fortfarande för kallt för att gräset ska växa som det behöver innan vi kan öppna våra sommargreener. Tyvärr blir alltså inga sommargreener till påsk. Däremot kommer vi kunna öppna upp övningsområdet nu till helgen.

Innan påsk kunde vi klippa greenerna för 1a gången. För att få en långsiktig hållbarhet på gräset så behöver vi gödsla / dressa / lufta samt klippa minst 2 gånger innan vi kan öppna våra sommargreener. Vi hoppas och tror detta kan ske nästa vecka. Avgörande är när vi får en marktemperatur som över hela dygnet ligger på minst 5+

Övrigt
Alla våra teeskyltar har fått en ansiktslyftning. Vi håller på att göra vår entré (vägen mellan parkeringen och klubbhuset) lite mer välkomnande.

Annan spännande info är att vi snart är färdiga med grundarbetet på alla tees som byggs om. Etapp ett av arbetet runt "Anders corner" (området runt 10, 11 & 12:e) har blivit riktigt snyggt. Träsket har gallrats, en ny jämn och fin fairway på 12:an och en bred kanal utmed 12:e fairway med snyggt stensatt kant som förbinder de två dammarna.

Imorgon, onsdag 7 april kommer en lastbil med 2.000 kvm gräs som vi ska rulla ut på tees och 12:ans nya fairway. Vi vet inte hur länge det tar innan dessa områden blir spelbara utan det får värmen avgöra. Särskilt känslig kommer vår nya fairway  vara. För att skapa de bästa förutsättningarna för gräset vill vi undvika att någon är ute och går på området (och hämtar bollar). Initialt under en kortare period kommer vi att förkorta och göra om hål 12 till ett par tre hål med utslagsmattor ca 150m från green.

Önskar alla ett riktigt fint golfår!