Riktlinjer för golfverksamhet från SGF (17mars)

Golfspel och träning kan i nuläget ske precis som vanligt, givet att man förhåller sig till nedan.

Just nu har vi ett extraordinärt läge i Sverige och världen på grund av COVID-19. Med anledning av den rådande situationen med risk för farlig smittspridning bevakar vi aktivt utvecklingen av coronaviruset och följer de rekommendationer som kommer från ansvariga myndigheter och utifrån dessa gör vi en avvägning för beslut gällande verksamheten.

Samtidigt kan ”golfen” erbjuda just det som många söker nu. Vi är utomhus utan närgående kontakter med främmande människor och inga större folksamlingar. Vi tycker att golfen är världens bästa sport och det är en aktivitet som passar för alla människor i princip alla åldrar. Vilken annan aktivitet kan erbjuda sådan tillgänglighet för alla?

Just nu avser vi att genomföra städdagen söndagen den 29 mars enligt plan. Vi kommer dock att servera korv och kaffe utomhus. Men vi kommer skjuta upp redan planerade inomhusmöten / informationsträffar som "Senior60+ vårupptakt" och "Tävlingsledarmötet".

Information om läget för golfverksamhet kommer fortlöpande att skickas ut via mail och finnas på hemsidan. Varje individ bär ett stort ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Det är av mycket stor vikt att man stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom eller hängighet hos sig själv eller hos familjemedlem. Varje individ bär ett stort ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Generellt gäller alltid myndigheternas riktlinjer och uppmaningar.

Med anledning av den nu rådande situationen i Sverige med risk för farlig smittspridning har SGF utarbetat följande råd och riktlinjer:

• RF:s riktlinjer om att undvika sammankomster vid fler än 25 person är en bra utgångspunkt.
  • Se över vilka möten som måste hållas och vilka som eventuellt kan skjutas upp.
  • Undvik verksamhet som samlar många äldre på samma plats.
  • Uppmana till god hygien och håll avstånd mellan individer.

Beslut om kommande (inomhusmöten) i klubbens regi, såsom kommitté- och liknade informationsträffar tar vi beslut på närmare inpå respektive möte/träff och utifrån då rådande rekommendationer.

Ta hand om er,
              och varandra!