Riktlinjer för golfverksamhet från SGF (21 april)

Golfspel och träning kan i nuläget ske precis som vanligt, givet att man förhåller sig till nedan. Lottade tävlingar är t.v. inställda.

Just nu har vi ett extraordinärt läge i Sverige och världen på grund av COVID-19. Med anledning av den rådande situationen med risk för farlig smittspridning bevakar vi aktivt utvecklingen av coronaviruset och följer de rekommendationer som kommer från ansvariga myndigheter och utifrån dessa gör vi en avvägning för beslut gällande verksamheten.

Samtidigt kan ”golfen” erbjuda just det som många söker nu. Vi är utomhus utan närgående kontakter med främmande människor och inga större folksamlingar. Vi tycker att golfen är världens bästa sport och det är en aktivitet som passar för alla människor i princip alla åldrar. Vilken annan aktivitet kan erbjuda sådan tillgänglighet för alla?

Information om läget för golfverksamhet kommer fortlöpande att skickas ut via mail och finnas på hemsidan. Varje individ bär ett stort ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Det är av mycket stor vikt att man stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom eller hängighet hos sig själv eller hos familjemedlem. Varje individ bär ett stort ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Generellt gäller alltid myndigheternas riktlinjer och uppmaningar.

Med anledning av den nu rådande situationen i Sverige med risk för farlig smittspridning har SGF utarbetat följande råd och riktlinjer:

• RF:s riktlinjer om att undvika sammankomster vid fler än 25 person är en bra utgångspunkt.
  • Se över vilka möten som måste hållas och vilka som eventuellt kan skjutas upp.
  • Undvik verksamhet som samlar många äldre på samma plats.
  • Uppmana till god hygien och håll avstånd mellan individer.

Beslut om kommande (inomhusmöten) i klubbens regi, såsom kommitté- och liknade informationsträffar tar vi beslut på närmare inpå respektive möte/träff och utifrån då rådande rekommendationer.

Tävlingsspel

Klubben följer SGF:s SKARPA rekommendation och tills vidare ställer vi in alla* klubbtävlingar. Det gäller även match KM, Eclecticspelet på tisdagar och OnsdagsPoängen. Vi vet inte hur länge som detta kommer att gälla. Alla tävlingar t.o.m. 30 juni blir dolda i Min Golf.

*Undantag - Juniorpokalen kommer kunna genomföras och anmälan är öppen
SGF har precis beslutat att barn och ungdomar till och med 21 år är undantagna från punkt tävlingsförbudet– och kan alltså spela tävlingar. Fortfarande ska en riskbedömning göras, övriga fyra råd vägas in och hänsyn ska även tas till rådande förbud för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

När tävlingsverksamheten kan starta upp igen kommer det att meddelas genom nyhetsbrev och på klubbens hemsida. Det kan hända att en eller ett par tävlingar flyttas till hösten och att det blir en viss omdisponering av höstens tävlingsprogram.

Under tiden som det är tävlingsstopp hoppas vi att du har möjlighet att träna och spela sällskapsgolf. Det är bra ur hälsosynpunkt och förhoppningsvis är vi då laddade och vältränade när tävlingsverksamheten tas upp igen.

Att tänka på vid spel
Förutom alla gällande riktlinjer från myndigheter och SGF rekommenderar klubben att alla bör, av hänsyn till andra, använda handske när ni:

- använder bunkerkrattor
- tar i flaggstången (flaggstången bör alltid stå kvar i koppen)
- tar upp bollen ur hål (men var försiktiga så ni inte skadar hålkanterna när ni tar upp bollen)

Undvik trängsel och köer i klubbhuset.
Vi rekommenderar att ni ankomstregistrerar er med MinGolf- OnTag- eller Caddee appen.
Använd gärna dessa appar även för registrering av scoren så behöver ni inte hämta ut scorekort heller.

Ta hand om er,

och varandra!