Fadderrundor

Vem som får spela fadderrundor
På Partille GK kan du som har gått en Gröna Kortet-kurs spela fadderrundor, men kravet är att du har hunnit bli aktiv medlem i en golfklubb ansluten till SGF.

De som går en Gröna Kortet-kurs hos oss får en (1) runda på vår bana som ingår i kursen utan att behöva vara aktiv medlem i en golfklubb ansluten till SGF.

Har du gått Gröna Kortet-kurs hos en annan anläggning eller på webben måste du alltså se till att bli medlem i en klubb innan du kan gå en fadderrunda hos oss.

Maximalt får två ”uppspelare” gå i samma boll.

Vad förväntas av faddern?
Faddern måste ha ett lägre hcp än 36, vara aktiv medlem i en golfklubb ansluten till SGF, haminst ett års erfarenhet samt vara minst 18 år gammal. Nybörjaren ska med hjälp av faddern få praktisk övning i golfvett, som även inkluderar säkerheten på banan. Faddern har dessutom ansvar för att det resultat som leder till godkännande för grönt kort, hcp 54, är korrekt.

Greenfee
I förekommande fall skall både faddern och den som ska spela upp betala greenfee. Faddern betalar gällande greenfee. Den som spelar upp betalar halva gällande greenfeen.