Linda Wessberg vann Partille Ladies Open 2018

När den andra upplagan av Partille Ladies Open spelades blev det favoritseger genom Linda Wessberg från Hills efter ronderna 72 och 67 för totalt ett under par.

Totalt kom 25 tjejer till start och redan från början var det favoriterna som satte tonen. Sofie Bringner från Hills startade allra bäst och tangerade banrekordet med 67 slag första varvet och var i det läget tre slag före Mimmi Bergman, Lannalodge, och nyblivna proffset Amnada Jakobsson från Lysegården.

Linda Wessberg var just då ytterligare två slag bakom efter 72 slag första varvet men hon satte högsta fart direkt på eftermiddagsronden. Med en eagle på trean och birdies på fyran, sexan och tian så var hon plötsligt uppe i ledning. Det skulle dock bli en väldigt spännade avslutning efter att Linda gjort bogey på 18e för 67 slag och en tangering av banrekordet. Sofie Brigner behövde i det läget en birdie på något avslutningshålen för att tvinga fram ett särspel och det var onekligen väldigt nära. Birdieputten från två meter på 17e snurrade retfullt ur och på 18e så smet en femmeters birdieputt precis förbi hål och hon fick nöja sig med andraplatsen.

Mimmi Bergman blev trea och Moa Folke från Tranås tog fjärdeplatsen. Femteplatsen delades av Amanda Jakobsson, Malin Vingeskog, Saltsjöbaden och bästa amatör Emma Larsson från Kungsbacka.

Våra egna tjejer hamnade lite längre ner i resultatlistan, Eleonor Skoog blev 17e, Matilda Frövenholt 18e och Linn Thörnqvist 21a.

Ett extra stort tack till banpersonalen som sett till att få banan i absolut bästa skick vilket Linda poängterade i sitt segertal. Ett stort tack också till alla funktionärer som är med och bidrar på olika sätt och gör det till en härlig upplevelse för tjejerna. Fler bilder från banan finns på vår facebooksida.

 

Kommentarer

Fler artiklar