Partille GK erbjuder alternativa utslagsplatser

Under många år har herrar över 75 och pojkar under 13 haft möjligheten att gå fram till en främre (röd) tee. Inom en mycket snar framtid kommer vi att kunna erbjuda detsamma för damer respektive flickor. Dessutom kommer alla medlemmar och gäster att ha fler utslagsplatser att välja på vid sällskapsspel. Den orange och den blå teen är snart här!

Två slingor blir fyra

Fram till nu har vi enbart kunnat erbjuda röd och gul tee. Många herrar som egentligen inte slår tillräckligt långt har trots det upplevt att det blir för kort att spela från röd tee. För dessa, och kanske långtslående damer kommer den blå teen att vara ett bra alternativ. Blå tee är i första hand en kombislinga dvs. tee-kloten är omväxlande placerade på nuvarande röd respektive gul utslagsplats, det är endast på hål 8 som det blir en ny tee belägen mitt mellan röd och gul utslagsplats.

Orange tee är en främre tee för den som kanske inte slår tillräckligt långt för röd tee, oavsett om man befinner sig i början eller slutet av golfkarriären. Här kommer det att vara nio nya tees, övriga tee-klot står på den röda utslagsplatsen.

Vår förhoppning är att spelare i första hand skall välja tee efter slaglängd och kanske inte efter kön eller handicap. Spelar vi en bana som passar vår slaglängd har vi större möjlighet att komma ut bra från tee och kanske nå green på rätt antal slag. Resultatet blir roligare golf, bättre resultat och behagligare speltempo.

Samtliga nya utslagsplatser utom en blir av provisorisk modell dvs. stenlagd yta och en rangematta uppepå, orange tee på hål 18 blir däremot en uppklippt yta precis innan fairway. Om försöket faller väl ut kan det mycket väl bli aktuellt att bygga riktiga grästees i framtiden.

Det är redan slopevärderat vilket innebär att spel från både orange och blå tee är handicap-påverkande redan från start. Damer kan därmed välja spel från orange, röd, blå och gul tee medan herrar kan spela från röd, blå och gul tee. En dam som flyttar fram till orange tee tappar 2-3 erhållna slag men sparar ca. 500 meter, medan en herre som flyttar fram till blå tee tappar 3-4 slag men sparar ca. 400 meter.

Banans längd från Orange tee: 4130meter, Röd tee: 4635meter, Blå tee: 4988meter, Gul tee: 5366meter

Kommentarer

Fler artiklar