Allmänna Tävlingsvillkor

Tävlingarna spelas enligt de gällande publikationerna av Regler för golfspel, Spel- och tävlings-infobanken på www.golf.se och Partille GKs lokala regler. Dessutom gäller följande tävlingsbestämmelser för klubbens tävlingar om inte annat beslutats för den enskilda tävlingen.

Villkor för tävling

Deltagare

För att få delta krävs att spelaren är aktiv medlem i en golfklubb och att anmälningsavgift för den aktuella och för tidigare tävlingar är erlagda. Spelare som inte är medlemmar i Partille GK måste dessutom betala tävlingsgreenfee. EGA exakt tävlingshandicap gäller vid några sponsrade tävlingar. Se information för respektive tävling.

Greenfeekuponger gäller som tävlingsgreenfee. Inga rabatter som gästgreenfee, greenfeesamarbete, Open Fairways, Golfhäftet etc. gäller vid tävling. Klubbens sponsorer som önskar använda spelrätter på tävling anmäler det hos receptionen.

Omfattning och spelform

Handicapklasser

Vid klubbens singel tävlingar gäller följande indelning om inget annat bestäms för en specifik tävling:

• Klass A handicap till och med 14,9
  • Klass B handicap 15,0 till 19,9
  • Klass C handicap 20,0 till 36,0
  • Klass D handicap 37 till 54

Vid klubbens par tävlingar gäller följande indelning om inget annat bestäms för en specifik tävling:

• Klass 1 tillsammans handicap till och med 36,0
  • Klass 2 tillsammans handicap 36,1 till 72

Annan klassindelning kan förekomma och anslås då särskilt.

Vid färre än två deltagare eller två lag i en klass kan den slås samman med en annan klass eller inställas enligt beslut av tävlingsledningen

Val av tee

Om inget annat anges för val av tee gäller följande:

Herrar spelar från gul och damer från röd tee. I klass D spelar herrar från röd tee och damer från orange tee. Annan tee kan väljas enligt nedan och detta sker genom att markera i ”Val av Tee i HCP tävlingar” i samband med tävlingsanmälan.

Ålder

Tee

Herrar 70 - 74

Blå

Herrar 75+

Röd

För Blå tee anges detta i Meddelande till klubben/tävlingsledare.

Damer 70+

Orange

Pojkar 12 år och yngre

Röd

Flickor 12 år och yngre

Orange

Val av tee görs vid anmälan. Byte av tee kan göras senast i samband med uthämtningen av scorekortet.

Avgörande vid lika resultat

Vid lika resultat i handicap-tävlingar särskiljs deltagarna på följande sätt:

1. Spelhandicapmetoden (lägsta spelhandicap)
  2. Matematiska metoden (lägsta antal slag för de sista nio, sex, tre, ett hålen)
  3. Lottning

Vid scratch-tävlingar tillämpas sudden-death-spel över hål 17 och 18 (Tl äger rätt att ändra till hål 1 och 2 om så anses mer praktiskt) för att kora segrare, för övriga placeringar tillämpas den matematiska metoden.

Anmälan

Anmälan görs via Min Golf, terminalen eller receptionen. Anmälningstidens utgång är torsdag klockan 15.00, avseende kommande veckohelg. Anmälan till tävling i golfveckan ska ske senast kl. 15 två dagar före respektive tävling. För andra tillfällen enligt anslag. Vid återbud efter anmälningstiden utgång, debiteras anmälningsavgift. Spelare som uteblir från start, utan godtagbart skäl, debiteras dubbel anmälningsavgift. Godtagbara skäl anses vara skada, sjukdom personliga eller familjära olyckor.

Startlista anslås i klubbhuset och publiceras på www.golf.se senast kl. 12 dagen före tävlingsdagen.

Efteranmälan

Tävlingsledningen beslutar om efteranmälan godtas eller ej. Vid mästerskapstävlingar som KM, DM etc accepteras överhuvudtaget inga efteranmälningar.

Överanmälan

Om inte tävlingsledningen väljer något annat, gäller anmälningsordning som urvalsprincip när fler spelare anmält sig än det finns platser i tävlingen.

Övriga villkor

Prisutdelning

Prisutdelning sker snarast möjligt efter det att varje klass är avgjord. Priser som inte avhämtas av spelaren eller ombud för spelaren vid prisutdelningen tillfaller nästa pristagare.

”Scoring area”, scorekortsinlämning

Scorekortet är inlämnat när spelaren har lämnat sitt scorekort till tävlingsledningen och har lämnat platsen för inlämning.

Resultat – tävlingen officiellt avslutad

När det slutliga resultatet är officiellt tillkännagivet av tävlingsledningen är tävlingen avslutad.

Överträdelse

Överträdelse av ett villkor för en tävling kan leda till att spelaren diskvalificeras i tävlingen.