Klubbmästerskap

Klubbmästerskap spelas i många olika klasser. Gemensamt är att den som vinner är den bästa spelaren, utan handicap, i sin klass. Klubbmästerskapet spelas i augusti med herrar och damer över en helg. Äldre ålsdersklasser spelas separat. Klubbmästerskapet Match spelas löpande under året med final på hösten. Klicka på fliken Klubbmästare genom tidenerna för att se vilka som blivit mästare. Det finns lite luckor i klasserna Match samt Äkta Make/Sambo där vi gärna tar emot hjälp för att uppdatera med korrekt information.

Klubbmästerskap (KM) för Partille GK 2020

Stora KM spelas den 8-9 augusti 2020.
Följande klasser spelas. Herrar, Damer, Pojkar, Flickor, H30, H40, H50, H60, D30, D50 och D60.
Samtliga klasser spelar 18 hål på lördag och 18 hål på söndag.
Garanterat antal platser i herrklassen är 66 spelare och där varje åldersklass är garanterad 6 platser.
Garanterat antal platser i damklassen är 30 spelare och där varje åldersklass är garanterad 6 platser.
Resultaten för bägge ronderna räknas både i Stora KM och i respektive åldersklass, med undantag för spelare som fått dispens att deltaga, de spelar endast i flick- respektive pojkklass.

Damer spelar från Röd tee och herrar spelar från Gul tee.

För deltagande i KM och åldersklasser krävs att man under året fyllt 13 år.
För Pojk- och Flickklasserna kan styrelsen medge dispens för den som under året inte uppnår 13 års ålder.

Högsta Hcp för att delta i KM är 24 för samtliga klasser.

Lottning sker i seedning i åldersklasser under första dagen. Detta så långt tävlingsledningen finner det möjligt.

Nio bästa spelare i herr- respektive damklass spelar i ledarbollar på söndagen. Resterande spelar i omvänd resultatordning i respektive åldersklass. Herr- och dambollar varvas.  Detta så långt tävlingsledningen finner det möjligt. Bästa herrbollen går ut sist, näst sist går bästa dambollen etc.

Eventuellt särspel i en åldersklass kommer att genomföras på söndag eftermiddag, då rond två av KM genomförts.

KM Åldersklasser D70 och H70 spelas onsdagen den 31:e juli och torsdagen den 1:a augusti över 18 hål varje dag. KM åldersklass för H80 spelas torsdagen den 1 augusti över 18 hål. Eventuellt särspel för klassen spelas på torsdagen efter att alla tävlande spelat färdigt.

H70 spelar från Blå tee, D70 och H80 spelas från Röd tee.

Högsta HCP för att deltaga i klasserna D70, H70 och H80 är 36.

För att en åldersklass skall räknas måste minst 3 spelare starta.
Anmälan senast 1/8 kl. 15.00 för KM på lö-sö, för KM, D70, H70 och H80 senast 29/7 kl. 10.00 . Efteranmälningar accepteras inte.

Prisutdelning för D70, H70 och H80 sker torsdag 1/8 efter att sista bollen kommit i mål.
Prisutdelning för samtliga klasser under helgens KM sker söndag 4/8 efter att sista bollen kommit i mål.

Välkomna att tävla om att vara klubbens bästa golfare i respektive klasser.