Onsdagspoängen 2020

Startar onsdagen den 1 juli

TÄVLINGSREGLER

• Onsdagspoängen (OP) – Kvalspel onsdagar 1/7 – 9/9, 10 omgångar (ej 8/7).
  • Valfri starttid och partner - hela dagen (VSOP).
  • OP kan spelas när som helst på dagen med markör som skall ha officiell handicap
  • Klubbmedlemmar och gäster med handicap upp t.o.m 54,0 får deltaga.
  • Herrar får välja Gul, Blå eller Röd Tee vilket skall anges på scorekortet.
  • Damer får välja Gul, Blå, Röd eller Orange Tee, vilket skall anges på scorekortet.
  • Val av Tee skall ske i samband med uthämtning av scorekort.
  • Spelform för kvalspelet är 18 hål poängbogey i en klass:
    • För att en tävlingsomgång skall räknas krävs minst 3 startande.
  • Deltagarpoäng utdelas varje vecka enligt följande:
    • Vinnaren får 14, tvåan 12, trean 10 poäng.
    • Övriga spelare får 8 ned till 1 poäng
    • Diskvalificerade spelare och spelare som ej fullföljt ronden får inga poäng
  • Rondpriser varje onsdag. Ett pris per sju deltagare, belopp på presentkort anslås på anslagstavlan. Hämtas i receptionen.
  • Kvalificerade till finalen är de 20 främsta poängplockarna, som dessutom deltagit i minst två (2) kvalomgångar. Vid lika antal poäng avgörs ordningen av:
    • 1. Flest antal genomförda deltävlingar
    • 2. Lägst Spelhandicap vid senast spelade omgång
    • 3. Lottning
  • Finalen spelas söndagen den 20 september.
    • Spelarna som placerat sig 1-10 under kvalspelet lottas mot någon av spelarna som placerat sig 11-20.
    • Först var sin 9-hålsmatch hål 1-9.
    • De 10 segrarna resp. förlorarna spelar sedan A - resp. B -final i form av ”Shoot-Out” över 9 hål, hål 10-18.
  • Prisutdelning efter målgång där lunch ingår.

Anmälan och hantering av scorekort

• Det finns tre olika alternativ att anmäla sig:
    1. Min Golf: Anmmäl dig som till en tävling. Val av tee och betalning görs vid anmälan.
    2. Betalning med kort i receptionen: Receptionen noterar tee och Golf id.
    3. Swish till 123 481 97 69: Endast när receptionen är stängd. I meddelande skall ’OP’ samt golfid och val av Tee anges.
  • Anmälningsavgiften skall betalas före start, annars deltar du inte i tävlingen.
  • Resultat inlämning:
    Spelaren noterar sitt resultat på sitt eget scorekort. Dessutom skall markörens resultat föras på scorekortet.
    Efter ronden kontrollerar spelare och markör de noterade resultaten med kontrolläsning.
    Scorekortet skrivs under av spelare som också anger markörens golfid.
    När spelaren skrivet på scorekortet lämnar spelare in sitt scorekort i Greenfee facket.
  • Onsdagspoängen är tävlingsrond i GIT. Ronderna registreras av receptionen som gör handicapjustering, normalt torsdag förmiddag.

Tiderna 15:30 - 17:30, inklusive bollrännetider, är reserverade för Onsdagspoängen till och med torsdag veckan före speldag.

Tävlingsledare:

Claes-Göran Cedströmer 031-988340 claesgoran.cedstromer@gmail.com