Tränare

Rickard Thörnqvist är tränare på Partille Golfklubb från 1/1 2018. Rickard kommer närmast från Gullbringa G&CC och har även jobbat på Skövde GK. Med drygt 25 års tränarerfarenhet är Rickard en av Sveriges mest meriterade tränare.

Head professional Rickard Thörnqvist

Rickard ansvarar för all träningsverksamhet och kommer också att driva golfshopen. 

Min golfkarriär började 1973 på Falköping tillsammans med hela min familj. Spelade mycket golf och fick en del amatörframgångar och landslagsuppdrag. Blev proffs 1989 och var en hygglig scratchspelare fast med lite för lite kunskaper för att nå mina mål fullt ut på SGT och ChallengeTour.

Blev tränare 1992 på Skövde GK och lärde mig massor om allt på Tränarutbildningen. Med mera kunskap om svingteknik, mental träning och träningslära var jag snart nere i +3 i hcp och vann en del proffstävlingar. Vidareutbildar mig varje år inom golfen och det är så givande och kul.

2011 blev det Gullbringa GCC under 7 roliga år men där saknade jag framförallt tillgång till en svingstudio som hade på Skövde GK och som jag nu får jobba i igen på Partille GK.

Mitt mål är att göra din golf så rolig som möjligt med en enkel svingteknik och närspel. Vill du utveckla dig mentalt, fysiologiskt eller spelstrategiskt är jag gärna ditt bollplank.

Mina verktyg - privatlektioner med eller utan studion som är fantastisk med det bästa inom video, balansplatta, launchmonitor alternativt grupplektioner, spelträning, TPI - fystest för golfare eller föreläsningar om träningslära, mental träning, kost m.m. På min fritid utövar jag innebandy, skidåkning på snö och vatten samt viltvård.

Lektionsbokning via Proplanner du Rickard på mail pro@partillegk.se eller telefon 0708-584199.